Der er ingen dumme virksomhedsspørgsmål, ikke!

Q: Jeg er nysgerrig. Hvad er de dummeste spørgsmål du nogensinde har været spurgt? –Norris W.
A: skam dig, Norris. Der er ikke sådan noget som et dumt spørgsmål. OK, det er ikke helt sandt. Der er dum forretningsspørgsmål og jeg får en hel del af dem. Ikke gennem denne kolonne, selvfølgelig. Folk intelligent nok til rent faktisk at bruge en computer og surfe på World Wide Web vil aldrig sende dumme spørgsmål nu, ville de. OK, er det en løgn, for. Jeg har fået et par hoved-scratchers som svar på denne kolonne. Du ved hvem du er, men bare rolig, din hemmelighed er sikker hos mig.
Jeg har en tilståelse at gøre. Skrive et råd kolonne, det være sig rådgivning til kærlighed eller penge eller forretning, er ofte svært at gøre med en straight ansigt. Lejlighedsvis kommer et spørgsmål over det digitale agterspejlet, der bare gør mig gå, “Huh?”
Det er lidt ligesom forsøger at kvæle en fnise, når bedstemor bryder vinden på søndag middag. Nogle ting er bare bedre venstre ignoreret.
Det er naturligvis svært at bebrejde en dum spørgsmål på hunden.
Jeg har været at skrive rådgivning kolonner i lang tid. De fleste af de anmodninger om rådgivning jeg modtager er oprigtig og intelligent, og som (normalt) oprigtig og (lidt) intelligent klummeskribent, jeg føler mig forpligtet til at give afkald på den bedste rådgivning jeg kan til gavn for den person, der stillede spørgsmålet.
Men engang imellem en reel min rammer den gamle e-mail boks og det tager alt, hvad jeg har fået til at modstå skyde tilbage et svar, der er værdig til spørgsmålet.
Med andre ord, når jeg får et dumt spørgsmål, er min gut reaktion at reagere med et svar af lig intelligens, eller manglen på samme. Noget subtil, ligesom, “Glem forretning, min ven. Det bedste du kan gøre for menneskeheden er at gå finde et par skarpe sakse og køre… virkelig hurtig… ”
Dum er så dumme gør, Forrest. Større ord af visdom er sjældent blevet tilbudt, før eller siden.
Så husker jeg, som en rådgivning klummeskribent har jeg en pligt til at min læser, min redaktør, min forlægger, og frem for alt til min familie, der nyder at spise på en regelmæssig basis. Der er ikke for mange åbninger for smart vigtigper forfattere længere (darn at Dave Berry), så jeg bide min tunge og svare på spørgsmålet, så intelligent som jeg kan. Der indebærer sædvanligvis anmode om yderligere oplysninger fra læseren, så jeg kan give et kvalificeret svar. Det er ikke så tilfredsstillende som fyring off en sarkastisk retort, men det er meget bedre på den gamle bank konto.
Da du har stillet spørgsmålet, Norris, jeg føler mig forpligtet til at give dig et svar. Hvad er det dummeste spørgsmål jeg nogensinde har været spurgt? Jeg vil lade dig afgøre.
Følgende er reelle spørgsmål fra virkelige mennesker, der kører rundt løs blandt os. Hvis du kan genkende dit spørgsmål venligst ikke blive fornærmet. Dette er alle i god sjov og huske, latterliggørelse er den oprigtigste form for smiger. Eller noget i den retning.
Her er et spørgsmål, jeg får mindst en gang om ugen: “Jeg har aldrig været i virksomhed før, men jeg tror jeg ville være virkelig god til det. Kan du fortælle mig, hvad ville være den bedste forretning for mig at starte?”
Hmm, hvad med en, der involverer den psykiske Hotline, da det er der jeg skal høre for at besvare dit spørgsmål. Jeg ved ikke noget om dig, din baggrund, din evner, dine talenter, din erfaring eller noget andet. Hvordan kan jeg muligvis fortælle dig, hvad ville være den bedste forretning for dig? Der ser jeg ud, Miss Cleo?
Her er en af mine favoritter: “Jeg har brug at gøre en masse penge virkelig hurtigt. Hvilken virksomhed skal jeg starte?”
Du har brug at gøre en masse penge hurtigt, huh. Intet problem. Jeg har ét ord for dig, min ven: forfalskning… Nogen hånd mig en paraply. Det regner dum her.
Her er en oldie men en goodie: “Jeg har en killer forretningsidé, men jeg har ikke nogen penge. Du nogensinde investerer i virksomheder eller bare give råd?” Desværre, jeg kun investere i ikke-dødelige business idéer, så jeg bliver nødt til at videregive din killer idé. Tak for at tænke på mig selv. Dette vindue er nu lukket…
Og min all-time favorit: “Jeg har en stor produkt, som ingen ønsker at købe. Hvordan kan jeg gøre kunder købe mit produkt.”
Hvordan kan du gøre en kunde købe dit produkt? Piece of cake, kammerat dreng. Prøv at bruge den samme metode jeg bruger til at gøre mine børn sind. True med at sætte kunden i tid ud, hvis han ikke købe noget fra dig ret dette andet! Må ikke gøre mig komme op og sælge dig noget, unge mand…
Jeg kunne gå, men jeg tror pointen er lavet. Holde disse kort og breve kommer, drenge og piger. Det læsere som dig, der gør dette job så pokkers interessant.
Her er til din succes.
Tim Knox tim@dropshipwholesale.net
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.