Ressource udjævning

Ressource Levelling er en ofte livligt debatteret emne!
At plan eller ikke plan?
Måske vil denne historie kaste op et nyttigt perspektiv.
“Anmeld der!” Mac kastede ned et print af projektplanen foran John. Det var en kæmpe plan, det er helt sikkert. Sider tyk bunke bulged med tusindvis af opgaver. John kiggede på det i panik.
Mac blev veteran projektleder på systemet konverteringsprojekt. Han havde slaved væk på planen for flere dage, endelig kommer op med sit mesterværk. John, den nye dreng, for nylig kvalificerede og mindst 20 år yngre end Mac, var at give projektstøtte.
Ved første øjekast planen så uforståeligt. Dog arbejdede at være metodisk, John gennem nogle af faser, sammenligne blokke af opgaver. Han opdagede hurtigt, at mange af opgaverne, der tilsyneladende gentager sig i forskellige dele af planen. Dette gjorde det lettere at læse.
Han bemærkede også, at disse gentagne opgaver var alle gøres ved de samme mennesker, der bruger den samme indsats. Dette var foruden masser af andre opgaver, de gjorde. I virkeligheden syntes nogle af teammedlemmer, mere erfarne dem, at gøre en frygtelig masse. Måske var de super helte, John grublede til sig selv.
“Hvad er det?” Mac havde halv overhørte ham.
“Intet, jeg spekulerede bare på om vores ressourcer er afbalanceret,” mumlede John.
“Du mener jævnet med jorden? Vi gør ikke ressource nivellering her! Det er farligt.” Mac blev eftertrykkelig.
“Nå, jeg lige troede, vi bør i det mindste tjekke arbejdsbelastninger,” John tøvende vovede.
“Se, jeg, hvad mit folk kan gøre. Dit job er at kontrollere for fejl. Jeg vil at gennemgået af denne aften, hvis du er ligeglad.”
Selv om John var ny, var han ikke bulet når det kom til intelligens, så han fulgte sin intuition og ramte ressourcen nivellering knap alligevel, bare for at se, hvad der ville ske…
.. .og wow! Slutdatoen sprang frem af flere måneder! John stirrede på skærmen. Han slog i en af systemet designere, Debbie. Under den oprindelige plan for de fleste uger blev hun tildelt til 80 timer.
“Hvad i alverden der foregår?” Debbie squawked over Johns skulder.
“Intet,” sagde John for anden gang. “Jeg gennemgå bare planerne og gjorde en ressource nivellering bare for at se. Det er formentlig okay fordi Mac har planen. Han skal tror du kan gøre denne ting virkelig godt for at give så meget for dig.”
“Det er latterligt, ingen kan arbejde gerne, at i seks måneder. Det er, hvor længe det er meningen for at tage. Hvad gør Pete? Næsten intet, jeg kan se! Hvis han skyggede mig for et par uger, kunne han sagtens gøre noget af dette designarbejde. Så kunne et par flere af disse juniorer. Jeg vil have et par ord med Mister Mac!”
“Hey, jeg ønskede ikke at skabe problemer, men mens du er ved det, kan du lade Mac ved at selv omfordele arbejdsbyrden, vil stadig skubbe ud slutdatoen efter en måned hvis vi niveau ressourcerne igen,” sagde John efter et par minutter af tweaking.
“Nå, i det mindste projekt bestyrelsen vil vide og ikke blive overrasket, nær slutningen af projektet. Her er Mac nu.”
Mac blev ganske overrasket af Debbies heftighed. “Du skulle have drøftet dette holdet,” hun resultere i uberettigede. “Hvordan kan du trække en plan ud i æteren, og forventer os at købe ind i det?”
“Okay, okay, jeg får Johannes til at trække en planlægning workshop sammen og vi vil komme med en plan, alle er tilfredse med.” Mac, forsøger at redde nogle stolthed, kastede en mørk kig på John og sagde, “Er du på det, John?”
Vi har lært
Ressource nivellering, snarere end at være en “loose cannon” i planlægning værktøjskassen kan fremhæve dårlig planlægning som følge af dårlig team management. Mantra er “engagere, engagere, engagere”. Workshop plan med holdet og andre interessenter. På den måde få et realistisk syn på tilgængelighed og dygtighed niveauer. Gode ideer til distribution af arbejde og bringe mindre erfarne teammedlemmer op i fart kan også blive kastet ind i blandingen.
Selv med en stringent tilgang til planlægning, det stadig en god idé at udjævne ressourcer som en check. Dette er ofte undgås fordi det ofte fører til mere arbejde kræves på planen om at få det rigtige! Men bedre for at sætte i arbejde tidligt end få en ubehagelig overraskelse senere!
Flere project Management Se historier:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.